Radio-tv Christiaanse Burgh-Haamstede

Het portaal van Zeeland

Wat is het Portaal van Zeeland?
Het Portaal van Zeeland is het interactieve tv-kanaal van DELTA en biedt een ruim aanbod aan interactieve toepassingen. Zo kunt u gemakkelijk gemiste uitzendingen terugkijken en films en series huren. Het Portaal van Zeeland biedt een gevarieerd aanbod van landelijk bekende toepassingen zoals Uitzending Gemist, terugkieke en Buienradar gecombineerd met regionale en lokale toepassingen die specifiek gericht zijn op Zeeland, zoals Zeeuws nieuws en het lokale weerbericht. Het aantal interactieve toepassingen wordt de komende tijd verder uitgebreid.
Het interactieve tv kanaal ‘Portaal van Zeeland’ is bereikbaar via het digitale tv-kanaal 12.

Welke interactieve toepassingen (apps) kan ik verwachten op het Portaal van Zeeland?
Het interactieve tv kanaal Portaal van Zeeland is nog volop in ontwikkeling en bevat op dit moment de volgende interactieve toepassingen:
Uitzending Gemist (NPO): gemiste uitzendingen van de publieke omroep terugkijken
Videoland: films en series huren op tv
Nieuwsflits Omroep Zeeland: laatste nieuws uit Zeeland in een korte videoclip
Weer in Zeeland: actueel weerbericht van Zeeland
Buienradar: weersinformatie van Buienradar op tv
NOS Sport: actueel sportnieuws van de NOS
Films op TV: overzicht van films vanavond op tv
ZeelandNet Foto: uw eigen foto’s op tv.

Wat heb ik nodig?

Smart-tv
Met een Smart-tv die beschikt over speciale internet techniek (de zogenaamde HbbTV) heeft u geen aparte interactieve ontvanger nodig om DELTA Interactieve TV te kunnen gebruiken. Raadpleeg de handleiding en/of specificaties van uw tv om na te gaan of uw toestel HbbTV ondersteunt, of bekijk het overzicht van Hbb-geschikte Smart TV's. Bekijk hier het overzicht van HbbTV's (pdf).

Heeft u geen geschikte Smart-tv?
U heeft dan de interactieve HD ontvanger van Humax nodig (type HD FOX C), speciaal geschikt voor DELTA Interactieve TV. Door een externe harde schijf aan te sluiten op de ontvanger kunt u ook programma's opnemen, pauzeren en terugspoelen.

Internet van ZeelandNet
Om gebruik te kunnen maken van alle interactieve mogelijkheden is een internetabonnement van ZeelandNet noodzakelijk. Bent u wel klant bij DELTA voor digitale tv, maar heeft u een internetabonnement elders, dan kunt u niet alle interactieve diensten gebruiken. Toepassingen waarbij de kwaliteit van het internet extra belangrijk is (zoals bij Uitzending Gemist of Videoland) zijn alleen met een ZeelandNet internetverbinding te gebruiken. Anders kunnen wij geen goede werking garanderen.

De interactieve HD ontvanger (Humax HD FOX C) is bij ons ook in de winkel of de webshop te verkrijgen.